Съветът на Европейския съюз одобри въвеждането на санкции срещу 11 физически

...
Съветът на Европейския съюз одобри въвеждането на санкции срещу 11 физически
Коментари Харесай

ЕС санкционира китайски партийци за репресии срещу уйгурите

Съветът на Европейския съюз утвърди въвеждането на наказания против 11 физически лица и 4 организации поради нарушение на човешки права. Списъкът бе оповестен в Официалния вестник на Европейски Съюз и в него прави усещане, че за първи път след кървавите събития на пл. " Тянанмън " през 1989 година Евросъюзът постанова рестрикции на представители на Китай. 

Санкционирани са Хайлун Джу (секретар на комитета по политическите и правни въпроси в Синцзян - Уйгурския самостоятелен регион, от 2016 до 2019 г), неговият правоприемник на поста Мингшан Уан, Джуджън Уан (партиен секретар и политкомисар на Синцзян), и Чън Мингуо шеф на службата за социална сигурност в Сицзян, както и самата работа.

Евросъюзът ги смята за отговорни за реализирането на мащабна програма за наблюдаване, задържане и индоктриниране (отричане от вярата), ориентирана към уйгурите и изобщо хора от мюсюлманското малцинство в Китай.

Санкции са наложени на двама висши чеченски държавни чиновници. Аюб Катаев (началник на отдел на съветското Министерство на вътрешните работи в гр. Аргюн) и Абузаид Висмурадов (командир на спецотряда " Терек ", вицепремиер на Чеченската република и всекидневен шаф на защитата на президента Рамзан Кадиров) са ръководели репресии против представители на ЛГБТИ обществото в самостоятелната република, както и против други лица, за които са подозирали, че са врагове на Кадиров.

Европейски Съюз вкарва наказания и против партийни ръководители на КНДР: Кьон-таек Йонг (министър на държавната сигурност), Ри Йонг Ги (министър на общественото осигуряване) и цялата основна прокуратура на Северна Корея са в списъка заради гонене, изтезания и убийства на дисиденти, а по този начин също за произволни арести, насилствен труд и полово принуждение над дами.

От Либия под наказания попадат една от милициите (Каният), нейният началник Мохамед Ал-Кани и заместникът му Абдеррахим Ал-Кани. Те са упрекнати в всеобщи убийства в град Тархуна и покрайнините му, които са под контрола на милицията. 

Генерал майор Габриел Локуджо от южносуданските отбранителни сили, който е дезертирал през лятото на 2020 година е виновен за многочислени въоръжени конфликти в и към центъра за образование Морото. Силите на генерала към момента са в региона и са виновни за гибелта на доста цивилни, по тази причина той също попада под глобите на Европейски Съюз.

Всички глобени нямат право да влизат на територията на Европейски Съюз, а банкоите им сметки на територията на страните от Европейски Съюз (ако имат такива сметки) са замразени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР